Jak smażyć kotlety mielone?

Jak smażyć kotlety mielone
Jak smażyć kotlety mielone
ikona podziel się
Opublikowano: 16.02.2023 r., 3:50 | Autor: Oliwia Gawron

Marzą Ci się soczyste i wilgotne w środku, a jednocześnie chrupiące na zewnątrz kotlety mielone? Koniecznie dowiedz się jak smażyć kotlety mielone?

Jeśli masz już odpowiednio przygotowane i doprawione mięso, usmaż je na rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony po 5 minut.

Powinny być one delikatnie zarumienione z chrupiącą skórką.

Jak smażyć kotlety mielone? Co jeszcze warto wiedzieć?

Nie masz pomysłu na obiad dla całej Twojej rodziny? Koniecznie postaw na kotlety z mięsa mielonego. Będzie to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Zatem, jak smażyć kotlety mielone?

Jeśli masz już odpowiednio przygotowane i doprawione mięso, usmaż je na rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony po 5 minut.

Powinny być one delikatnie zarumienione z chrupiącą skórką.

Sam widzisz, że czas smażenia jest krótki, a po chwili nasze pyszne kotlety są gotowe do spożycia. Jeśli brakuje Ci pomysłu, jakie pulpety podać wykorzystaj mój sprawdzony przepis na pulpety z cukinią to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Będą one odgrywać główną rolę podczas Twojego obiadu i z pewnością zachwycą każdego zaproszonego gościa.

Jak zrobić pulpety z cukinią? Nic prostszego. Poznaj przepis na pulpety z cukinią.

Pyszne pulpety z cukinii możesz przygotować z mięsa mielonego. Przy wyborze mięsa pamiętaj aby wybierać chude gatunki może to być mięso mielone z kurczaka lub z indyka. Wtedy danie będzie bardziej lekkostrawne i idealnie się nada nie tylko dla dzieci, ale także dla dzieci. Mięso mielone możesz od razu kupić w sklepie lub kupić kawałek mięsa i samodzielnie go zmielić w domu z Twoimi ulubionymi przyprawami. Zakup już zmielonego mięsa w sklepie będzie na pewno dużo mniej pracochłonny przy przygotowywaniu obiadu. Zmielone mięso po prostu połącz z jajkiem i startą na tarce cukinią w paski. Cukinię zetrzyj w pierwszej kolejności dopraw do smaku i odstaw, w tym momencie zrobi się ona bardziej miękka i idealnie nada się do farszu pulpetów. Uformuj pulpety takiej wielkości, jaka będzie dla Ciebie idealna. I usmaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju rzepakowego, w trakcie smażenia możesz dodać szklankę bulionu i dusić pulpety. Dodaj pomidory z puszki lub wcześniej sparzone i pozbawione skóry pomidory duś do momentu, aż się nie rozpadną i nie stworzą delikatnego sosu, który otuli pulpety. Wtedy otrzymasz pulpety w sosie pomidorowym domowej roboty. Nie dosyć, że danie jest bardzo dobre, to masz pewność jego składu, a cały proces przygotowania przebiegał w Twojej kuchni. Bardzo często gotowe wersje takich dań, które już są bardzo powszechne w sklepach, zawierają bardzo duże ilości soli i konserwantów, które mają niekorzystne działanie na nasz organizm. Skoro już masz pyszne domowe pulpety, zadecyduj o dodatkach dla nich. Możesz postawić na gotowane ziemniaki lub puree z nich, świetnie sprawdzi się także kasza czy ryż.

Skoro już wiesz, jak przygotować tradycyjne i najlepsze pulpety oraz ile minut powinny się smażyć, aby były smaczne, koniecznie przygotuj je w swoim domu.

Zobacz pytania podobne do jak smażyć kotlety mielone?

Polecane przepisy

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto